Slaapcoaching

Wat is slaapcoaching?

Slaapcoaching is simpele en stapsgewijze begeleiding bij het verbeteren van het slaappatroon van jouw kind.

Wanneer het slaappatroon van jouw kind dagelijks voor moeilijke momenten zorgt, kijk ik samen met jou naar een liefdevolle en effectieve manier om daar een oplossing voor te vinden.

Je leert stap voor stap begrijpen waardoor deze problemen zijn ontstaan – en uiteindelijk hoe je deze in de toekomst op eigen kracht kan oplossen.

Met slaapcoaching wordt naar bed gaan weer gezellig en ontspannen, en krijgt het hele gezin de rust die zij verdient. 

Marianne Slaapcoach

Wat kan je verwachten

De slaapcoaching die ik geef is een combinatie van het leggen van een goede basis waardoor jullie kindje makkelijker in slaap kan vallen, doorslapen en uitslapen, én het onderzoeken en aanpakken van eventuele ongemakken en gedragspatronen die kunnen zorgen voor slechte slaap.

Mijn doel is om ouders het slaapgedrag van hun kindje beter te leren begrijpen. Met deze inzichten kun je vervolgens vol vertrouwen zelf aan de slag met het verbeteren van het slaappatroon van jouw kind.

Met behulp van de slaapcoaching kan de onrust en de twijfel eraf, en kunnen jullie verder met een goede basis voor jullie en je kindje.  Belangrijk vind ik dat je je kindje niet hoeft te laten huilen en je hoeft ook geen dingen die je fijn vind op te geven om slaap te verbeteren.

Werkwijze

Stap 1 Intakegesprek

Als slaapcoach help ik jou bij het verbeteren van het slaappatroon van jouw baby. Wij beginnen hierbij met een intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw ervaring in kaart en bespreken we jouw voornaamste doelen en eventuele zorgen
.

Aan de hand van dit gesprek stuur ik een simpel en stapsgewijs plan van aanpak, toegespitst op jouw persoonlijke doelen en voorkeuren. Met dit plan kan jij vervolgens aan de slag.

Stap 2 Plan van Aanpak

Aan de hand van de sessie ontvang jij een persoonlijk slaapcoaching plan.

Een slaapcoaching plan is gericht op het verbeteren van het slaappatroon van jouw baby, op liefdevolle en stapsgewijze manier. Met dit plan kan jij alle stappen doorlopen die nodig zijn om jouw baby te helpen beter te gaan slapen. 

Het doel van slaapcoaching is om ervoor te zorgen dat naar bed brengen en slapen weer een makkelijk en positief moment worden voor jou en jouw baby.  

Stap 3 Contact

Tijdens het slaapcoaching traject ben ik ten alle tijden beschikbaar om vragen te stellen. Bel, Whatsapp, of stuur een mailtje en je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.

Voor dagelijks contact kan ik het A tot Zzz pakket aanbevelen, hier zit dagelijks WhatsApp contact inbegrepen.

Om succes te verzekeren zit er nu ook standaard een korte follow-up sessie inbegrepen in alle slaapcoaching pakketten.

Stap 4 Vervolgconsulten

Het is belangrijk om geregeld een moment te vinden om samen iets uitgebreider naar jouw baby’s vooruitgang te kijken. Dit gebeurt tijdens de vervolgconsulten.

Tijdens de vervolgconsulten kijken we naar jouw baby’s vooruitgang, het toepassen van de tips, en, indien nodig, bespreken we eventuele veranderingen of krijg je verdere uitleg. 

Het eerste vervolgconsult vind ongeveer 1 week na het intakegesprek plaats.

Ik raad over het algemeen aan om meerdere korte vervolgconsulten in te plannen gedurende het slaapcoaching traject. Dit is om te voorkomen dat je onverhoopt iets vergeet of niet helemaal goed aanpakt, met als gevolg dat je ergens halverwege blijft steken.